Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Bárður Jákupsson

Bárður Jákupsson kombinerer kunstens og Færøernes natur i sine abstrakte værker. De indfanger en konstant foranderlighed og flygtighed, og deres udtryk spænder over såvel det ekspressive og kraftfuldt betonede maleri til de mere lyriske akvareller.

Udstilling 25. aug – 20. okt* 2018

Bárður Jákupsson er født i Tórshavn i 1943. Når maleren selv sætter ord på sit udgangspunkt, nævner han den svimlende oplevelse i en lille båd på havets bundløse dyb, beliggende under en høj klippekyst, hvis takker står i dramatisk silhuet imod aftenrøden. Det er noget, der kan tage pusten fra enhver, men jo også en position, der ophæver det traditionelle centralperspektiv og frisætter abstraktionen. 

Som direktør for Færøernes Kunstmuseum har Jákupsson i årtier været en uundværlig, central figur i færøsk kulturliv. Siden han i 2003 fratrådte stillingen på museet for at hellige sig maleriet fuldt og helt, har han afholdt flere udstillinger med monumentale oliemalerier, hvis mægtige billedflader er rytmisk opdelt af vertikale formationer med dynamiske zigzag mønstre i heftige spektralfarver, der balanceres af køligere blåtoner og jordfarver. 

Samtidig har han i disse år perfektioneret sine anderledes små og lette akvareller, der i flere tilfælde fremstår næsten nonfigurative med en organisk bølgende linjeføring, skiftende farveintensitet og heraf vekslende lysvirkninger.

- Kinna Poulsen

*OBS. Se udstillingen til og med 20. oktober
Vi har tidligere annonceret 21. oktober som udstillingens sidste dag, men netop den dag afholder Dansk Islandshesteforening sit 50-års jubilæum i hele kulturhuset, bl.a. med foredrag i udstillingssalen. Derfor anbefaler vi at du ser udstillingen senest lørdag den 20. oktober.

 

besøg også Tróndur Paturssons Kosmisk Rum

besøg også Tróndur Paturssons Kosmisk Rum

Bárður Jákupssons hjemmeside

Bárður Jákupssons hjemmeside