Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Dansk - grønlandsk samtidskunst, ATLANTIKUMI // I Atlanterhavet

(3. oktober 2022 - 6. januar 2023)

Tag med på en rejse hvor eleverne gennem billedsamtaler og praktisk billedarbejde udforsker kunstnernes blik på forbindelsen Danmark - Grønland, på kolonihistorien, på tilhørsforhold og identitet.

ATLANTIKUMI er titlen på udstillingen, som forløbet tager udgangspunkt i. Udstillingen præsenterer de tre kunstnere Jeannette Ehlers, Jessie Kleemann og Pia Arke. 

Atlanterhavet har historisk forbundet og adskilt. Det er og har været et område med utallige koloniale ruter, hvor menneskeskæbner og magtforhold har udspillet sig.
Atlanterhavet er både et sted, men også et ikke-sted, et slags mellemrum. Et mellemrum som kan skabe længsel, være en forbindelse eller en rejserute. Men Atlanterhavet er også et konkret sted, hvor man kan opholde sig. Et sted hvor historier og stemmer fra forskellige kontinenter og lande mødes.

Eleverne vil blive præsenteret for den danske kolonihistorie og komme til at arbejde dialogbaseret og praktisk med emnet gennem et gratis undervisningsmateriale, der udleveres i forbindelse med booking af et besøg i udstillingen.
Bemærk at besøget er på egen hånd.
Forløbet vil være en oplagt introduktion til jer der i historie, dansk og billedkunst vil arbejde med Rigsfællesskabet, kolonihistorien og/eller nutidens Grønland.

Målgruppe: 7.- 9. klasse
Fag: Billedkunst, Historie, Dansk
Varighed: ca. 1 time

Send forespørgsel på booking af udstillingsbesøg her!

Send forespørgsel på booking af udstillingsbesøg her!