Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

PÅ OPDAGELSE I NORDØSTGRØNLAND

I samarbejde med Det Grønlandske Selskab byder vi velkommen til Peter Schmidt Mikkelsen, der i sit foredrag vil tage os med på opdagelse i Nordøstgrønland, historisk og aktuelt.

Torsdag 14. oktober 2021 kl. 18.30

Langt oppe mod nord og omringet af enorme ismasser ligger Nordøstgrønland. I dag verdens største nationaIpark og fortsat mennesketomt, bortset fra mandskabet ved Slædepatruljen Sirius og et par vejrstationer.

I begyndelsen af 1900-tallet var det hjemsted for en spredt befolkning af en ganske særlig støbning: danske og norske fangstmænd, som bosatte sig på kysten med mange mil til nærmeste nabo. Formålet var at indsamle skind af ræv og isbjørn, der kunne sælges i Europa og sikre fremtiden derhjemme. Ofte blev det til årelange ophold. Fangstmændenes eventyrlige tid er for længst forbi, men spor fra perioden findes stadig i Nordøstgrønland og har i dag fået ny værdi.

Nordøstgrønland besidder en helt enestående uberørt skønhed og storslåethed. Landet rummer også en unik historie, der på flere områder har haft afgørende indflydelse på situationen i dag, ikke blot lokalt og for Grønland, men også for hele Rigsfællesskabet og endda globalt.
 

Peter Schmidt Mikkelsen
Peter Schmidt Mikkelsen har rejst tusinder af kilometer langs landets kyster, fjorde og dale med hundeslæde, kajak, gummibåd, kutter og til fods. Han deltog i den danske, militære slædepatrulje Sirius i Nordøstgrønland i 1977-79 og senere i 'Dansk-svensk kajakekspedition Nordøstgrønland 1989' på en 700 km lang kajaktur i området mellem Daneborg og Mestersvig. Siden har han besøgt Nordøstgrønland talrige gange.

Peter Schmidt Mikkelsen var medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni 'Nanok' i 1992, og har været direktør for kompagniet siden 1999. I årene 2009-14 var han med til at opbygge Grønlands Klimaforskningscenter og bosat i Nuuk. I dag er han tilknyttet en række arktiske forskningscentre og initiativer, blandt andet Arctic Science Partnership, Arktisk Forskningscenter, Grønlands Naturinstitut og Isaaffik Arctic Gateway. Han er forfatter til en række bøger om Grønland (se her).

Arrangementet laves i samarbejde med Det Grønlandske Selskab og varer 90 minutter.

Billetter
Entré: 40 kr. 
Onlinebilletsalg



Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billetsalg

Billetsalg

DET GRØNLANDSKE SELSKAB

DET GRØNLANDSKE SELSKAB