ISLANDS LITTERÆRE MIRAKEL - aftensamtale med Erik Skyum-Nielsen

Erik Skyum-Nielsen er aktuel med bogen Islands litterære mirakel. Oplev ham fortælle om sit møde med den islandske litteraturskat og vende nogle af dens centrale forfattere og tendenser. 

Torsdag 12. september 2019 kl. 20 

Islandsk litteratur har i de seneste årtier oplevet en veritabel blomstring. Men fortællerkunsten på øen i Nordatlanten er lige så gammel som befolkningen. Og ligesom der findes tydelige sagaspor i nutidens islandske prosa, så går der inden for lyrikken en ubrudt arvelinje fra kvadene i Den poetiske Edda til flere af de nyeste, både originale og traditionsbevidste poeter.

Erik Skyum-Nielsen er lektor ved Københavns Universitet og litteraturkritiker på Information siden 1978. Han var i årene inden da lektor i dansk litteratur ved Islands Universitet og har siden hjemkomsten oversat omtrent hundrede bøger fra islandsk. Men hvad var det ved den islandske litteratur, der oprindeligt greb ham og fortsat fascinerer ham? 

Aftensamtale i NordOrd
I en aftensamtale med vores litteratursalon NordOrds Birgir Thor Møller fortæller Erik Skyum-Nielsen om sit møde med den islandske litteraturskat og vender nogle af dens centrale forfattere og tendenser.

Samtalen varer 75 minutter (inkl. spørgsmål fra salen). Der vil være café og bogsalg i salen, som åbner en time før arrangementet starter.

Entré: 60 kr.

Onlinebilletsalg


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

 

Billetsalg

Billetsalg

Arrangementet på facebook

Arrangementet på facebook