Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

GRØNLANDSK PERLESYNING

Workshop ved smykkedesigner Aviaaja Kleist Burkal med fokus på perlebroderede smykker efter grønlandsk inspiration.

Søndag 10. februar 2019 kl. 13-16

De fleste kender nok til de smukke farverige grønlandske nationaldragter, hvor især den vestgrønlandske kvindedragt imponerer med sammensætningen af forskellige håndarbejdsteknikker og deriblandt perlesyninger. Der bruges over 30.000 perler til den store perlekrave, der vejer omkring 1, 5 kg, og det kræver både tålmodighed og øvelse at lave sådan en. Glasperlerne, der oprindeligt blev bragt til Grønland med hvalfangerne og senere missionærerne, bruges nu om dag også til meget andet, fx små tasker, duge og smykker.

Oplæg og workshop
Denne eftermiddag har du mulighed for at høre mere om perlernes historie i Grønland og se hvordan man laver en lille takket perlehalskæde.

Ønsker du hjælp til at komme i gang skal du medbringe:
- Glasperler/Rocaille-perler fx fra Gütermann eller Stenboden i str. 9/0 (de små glasperler fra Panduro kan også bruges).
- Tynd og stærk tråd og en tynd nål til at trække perlerne på med.

Vi glæder os til at se dig.

Billet: 100 kr.

Online billetsalg

 

Grønlandsk perlesyning og perlestrik - to workshops
Vi afholder to forskellige workshops, begge ved smykkedesigner Aviaaja Kleist Burkal. Den første (10. feb.) handler om perlernes historie, og hvordan man laver en lille takket perlehalskæde, og den anden (17.feb) om håndværkets historie og hvordan man laver håndledsvarmere med perlemønstre. Læs mere om 17. feb. her

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billetsalg

Billetsalg