Grønlandsk perlestrik

Workshop ved smykkedesigner Aviaaja Kleist Burkal med fokus på grønlandsk perlestrik: håndledsvarmere med perlemønstre.

Søndag 17. februar 2019 kl. 13-16 UDSOLGT

Håndledsvarmere med perlemønstre (paffequtit) har de sidste 130-150 år været brugt som en del af den vestgrønlandske kvindefestdragt. De seneste par årtier er det blevet mere almindeligt, at gå med dem til hverdag også, som et dejligt varmende og meget dekorativt tilbehør.

Oplæg og workshop
Der fortælles om det grønlandske håndarbejdes historie med fokus på strik og perlearbejde. Det er en udvikling, der er påvirket af mødet med europæiske hvalfangere, missionærer og handelsfolk - og som spejler grønlændernes kreative tilpasningen af udefrakommende varer til deres egen kultur. Desuden gives der grundig introduktion til, hvordan man laver egne håndledsvarmere med perlemønstre.

Vi glæder os til at se dig.

Billet: 100 kr

Online billetsalg

Grønlandsk perlesyning og perlestrik - to workshops
Vi afholder to forskellige workshops, begge ved smykkedesigner Aviaaja Kleist Burkal
. Den første (10. feb.) handler om perlernes historie, og hvordan man laver en lille takket perlehalskæde, og den anden (17. feb) om håndværkets historie og hvordan man laver håndledsvarmere med perlemønstre. Læs mere om 10. feb. her

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billetsalg

Billetsalg