Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

I år fejrer Christianshavn sit 400-års jubilæum og præsenterer et rigtig festprogram, der bl.a. byder på en gratis byvandring, arrangeret af Christianshavns lokaludvalg og Christianshavns lokalhistoriske forening i samarbejde med Nordatlantens Brygge

DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL

Gratis byvandring
Lørdag den 18. august 2018 kl. 16-18

OBS. Vi mødes og turen starter foran Vor Frelsers Kirke

Kom med på en tur om forbindelserne mellem Grønland og Danmark, hvor vi blandt andet besøger Nordatlantens Brygge, ser Dansk Polarcenter og det gamle Tranhus, mens vi hører om vores fælles handelsmæssige og kulturelle historie, som vi finder mange spor af på Christianshavn.

Vi starter med en kort gåtur forbi Grønlandsmonumentet på Christianshavns Torv og fortsætter derefter mod Grønlandske Handels Plads, hvor Den Kongelige Grønlandske Handel, med monopol på al handel med Grønland, holdt til fra 1766 til 1974. Undervejs hører vi om vikingerne, missionæren Hans Egede, Grønlandsekspeditionerne med Knud Rasmussen, Peter Freuchen og alle de andre gæve grønlandsfarere og om deres møde med inuitterne.

Gåturen ender ved Nordatlantens Brygge, hvor vi inviteres indenfor. I det 250 år gamle pakhus for enden af Strandgade hører vi historien om handlen med Grønland, Island og Færøerne igennem århundreder. Vi hører bl.a. om hvordan tran, uld, hvalbarder og svovl fra nordlige egne havde en stor betydning for den danske økonomi, om københavnernes frustration over den lugt, der kom fra området, og om færinger, der gik tiggergang for at få mere uld til at strikke af. Vi tager også et kig på den udstilling, der er i huset for tiden - en herlig islandsk kunstners syn på København før og nu, hvor også en vis del af Christianshavn præsenteres på interessant vis!

Tidspunkt: 16.00-18.00
Start: Vor Frelser Kirke, Sankt Annæ Gade 29
Guider: Lone Jepsen og Ásta Stefánsdóttir

Læs mere om jubilæet og jubilæumsfejringen på www.c400.dk

 

Læs mere om Christianshavns 400-års jubilæum

Læs mere om Christianshavns 400-års jubilæum