Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

STORM

Bolatta Silis-Høegh i storformat

7. november - 14. februar ‘16

OBS: åben alle dage fra kl. 12-17

En orkan er kommet, og den vil flå vores tryghedsfølelse, vores personlige forsvar i stykker. Landskabet svarer igen. Naturen skriger i oprør og smerte. Vi er blotlagte, vores selvtilfredshed ødelagt, og vi er tvunget til at erkende vores sårbarhed og bearbejde det usagte.

Med disse ord anslår den amerikanske kunsthistoriker David Winfield Norman ret præcist den tone af alvor, vrede og vilje til handling, der gennemsyrer Bolattas Silis-Høegh nye værker.

Kunstneren beskriver selv, at gnisten, der antændte såvel politisk frustration og vrede, samt vakte hendes dybe trang til at male, var det grønlandske Selvstyres afgørelse i 2013, om at ophæve landets nultolerance over for uranudvinding. I dag, to år efter denne afgørende politiske beslutning, er den fundamentale problem¬stilling om menneskets forhold til, samt udnyttelse af naturen, mere aktuel og påtrængende end nogensinde.

Med udstillingen går Bolatta dog videre end til det rent politiske og konfronterer selve skellet mellem det menneskelige og det naturlige. I hendes nye værkserie sammenføres det hjemlige grønlandske landskab, som er krænket og truet, med et personligt og dybtliggende mentalt landskab. Med værkerne opfordres beskueren til selv at udgrave og imødegå såvel personlig smerte, som andre af menneskets iboende råstoffer fra egne "mentale landskaber".

Bolatta Silis-Høeghs storm er truende, men destruerer ikke kunstneren eller beskueren, da værkernes dystre mørke bidrager med et rum, hvori vi åbent kan se frygten, vreden og smerten, som vi alle bærer i os, i øjnene.

Til udstillingen er der produceret vedlagte 20 siders¬ katalog med et udvalgt af de udstillede værker samt tekst af amerikanske kunsthistoriker David Winfield Norman og digtet Storm af Aron Bang.

 

Udstillingen er støttet af Norden Institut i Grønland.

Læs Weekendavisens anmeldelse

Læs Weekendavisens anmeldelse