Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

ERRÓS MEKANIK
Collage - Montage - Assemblage

Med udstillingen Errós Mekanik bevæger vi os ned i den islandske verdenskunstners maskinrum.

Errós kunst og kreative proces er uløseligt knyttet til teknikkerne collage, assemblage og montage, som er gennemgående i hele hans værk.

Collagerne er de omhyggeligt udarbejdede skitser til de velkendte collagemalerier, der elegant sammensætter elementer fra f.eks. tegneserier med politisk propagandamateriale og reklamer i nye og omfattende scenerier eller scapes.

Siden startenaf 1960'erne har Erró udstillet sin kunst på de største museer verden over. Senest i Pompidou-centeret i Paris.

På den aktuelle udstilling præsenterer vi ud over collager og collage-malerier også  Errós film-montager og assemblage-værker, der anvender samme akkumuleringsprincip som collagerne.

Således vises også Errós sjældent viste kunstfilm Mary Monster, Faces, Stars samt Meca-Make-up fra perioden 1965-67 samt Concerto mécanique pour la folie ou La Folle Mécamorphose (Mekanisk koncert til vanviddet eller den vanvittige metamorfose) (1962-63) af Éric Duvivier, hvori Errós værker bruges som rekvisitter og dekoration.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Reykjvíks Kunstmuseum, Listasafn Reykjavíkur. Kurator Danielle Kvaran.

Anmeldelser
Læs anmeldelse fra Politiken.

OMVISNINGER

OMVISNINGER

Information

Information