Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

TRYGGVI ÓLAFSSON

11. september - 2. januar 2011

Den islandske maler Tryggvi Ólafsson (1940) begyndte at male som ganske ung i slutningen af 1960'erne og studerede efterfølgende billedkunst i både Island og København, hvor han boede i mere end 40 år.

På trods af afstanden til hjemlandet blev han hurtigt en central aktør på den islandske kunstscene med sin særlige og genkendelige stil.

I 60'erne blev Tryggvi Ólafsson optaget af pop-kunstens anvendelse og behandling af forbrugs- og mediesamfund, politik og massekultur, ligesom ornamentikken fra gamle nordiske smykker og billedsten også spiller en rolle i hans kompositioner.

Tryggvis Ólafssons motiver myldrer således med stramt komponerede genstande i gensidig dialog og afspejler kunstnerens skinbarlige fascination af ting. Derudover refererer værkerne ofte til personlige erfaringer med og holdninger til omverden og myter, vævet sammen med erindringer og tanker om bl.a. hjemve og udlængsel.

I løbet af karrieren har Tryggvi Ólafsson haft separatudstillinger og deltaget i gruppeudstillinger i ind- og udland. Hans værker er anvendt som illustrationer i en række bøger og tidsskrifter, og han har udsmykket bygninger både i Island og i udlandet.

Udstillingen fokuserer på Tryggvi Ólafssons seneste 25 års produktion, men præsenterer også enkelte ældre værker.