Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

De deltagende designere, skræddere og stilskabere repræsenterer en bred vifte af færøsk kreativitet knyttet til kroppen og ekviperingen af den.

20. oktober - 20. januar 2008

Den opmærksomme tv-seer har måske bemærket "Forbrydelsens" kriminalkommissær Lunds sweater - en variation over kendt tema: den islandske uldsweater. Men det er også en sweater, hvis mønster med garanti er det mest kopierede i denne sæson!

Men faktum er, at kommissærens sweater, ligesom det klassiske forelæg fra 70'erne, faktisk er færøsk. Den er kreeret af strik og design-duoen Gudrun & Gudrun, der har hovedsæde i Torshavn på Færøerne.

På den aktuelle udstilling ÆGGEN - færøsk design med kant på Nordatlantens Brygge kommer man dog til at kigge langt efter strik i klassisk forstand. De udstillede beklædningsgenstande er spritnye og stammer for de flestes vedkommende fra 2007-kollektioner, som de er præsenteret - og bemærket - på de nationale og internationale modescener.

For færøsk beklædningsdesign og stil har de seneste år markeret sig kraftigt, ikke bare i hjemlandet og i Danmark, men også internationalt. Senest i september i New York, hvor flere af de udstillende designere fik stor opmærksomhed, bl.a. i Womens Wear Daily.

De deltagende designere, skræddere og stilskabere repræsenterer en bred vifte af færøsk kreativitet knyttet til kroppen og ekviperingen af den. Spændet strækker sig fra det avantgarde-prægede til den stilfulde aftenrobe, over drag-kostumet og det subtile møde mellem street-wear, håndstrik og folklore.

Beklædningsgenstandene på udstillingen iscenesættes blandt foto-koncept kunstnerne MARMAR's værker, der tager afsæt i den færøske natur og menneskekroppen.

Deltagere:
Gudrun & Gudrun / Dennis Agerblad / Elisa Heinesen / Beinta Vilhelmsen / Barbara í Gongini og Tine M Jensen / Jóhanna av Steinum / MARMAR (Marianna Mørkøre og Maria Arnell).

Idé/kurator:
Barbara Gongini