Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Scener fra livets mere dunkle og fortvivlede sider. Ung konfronterende islandsk kunst med internationalt format! Af Þórdís Aðalsteinsdóttir

19. januar - 15. april 2007

Mødet med islandske Þórdís Aðalsteinsdóttirs (1975) kunst er ikke nødvendigvis nogen behagelig oplevelse. Hendes værker har en nådesløs og utilsløret tone, som allerede slås an i udstillingens titel, der med sin kyniske lavmælthed, emmer af håbløshed og fortabelse.

Þórdís Aðalsteinsdóttirs malerier viser med deres simple grafiske klarhed scener fra livets mørke tabubelagte og uskønne sider. Hun præsenterer os for smertelige kuldsejlede forhold, tydelige tegn på vold og et persongalleri, der udtrykker et dybt eksistentielt armod. Fortvivlede personer der, efter alt at dømme, har mistet evnen til at indgå i relationer baseret på gensidig respekt og medmenneskelighed?

Billederne er mættede med seksuelle undertoner, og Aðalsteinsdóttir formår med få enkle, men stærke virkemidler, at skabe en på en gang frastødende og pirrende balance mellem freden og konflikten, satiren og alvoren.

Med de stærke motiver og den direkte konfrontation med temaer som fremmedgørelse og ensomhed, ydmygelse, angst og smerte, tvinger Aðalsteinsdóttirs værker på det nærmeste beskueren til at reflektere over disse ofte dystre og forstemmende, men ikke mindre håndgribelige eller menneskelige følelser og situationer.

Selv drager Aðalsteinsdóttir ingen konklusioner med sine motivvalg, som nok viser omstædigheder, der afslører en historie eller et forløb, men hun er på ingen måde entydig i sin tolkning af, om hændelserne er normale eller ej, rigtige eller forkerte.

Þórdís Aðalsteinsdóttir har studeret på kunstakademiet i Island, Barcelona og i New York, hvor hun også er bosat. Her er hun fast tilknyttet STUX gallery. Udstillingen på Nordatlantens Brygge er Aðalsteinsdóttirs første soloudstilling i Danmark.