Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Oplev svensk-fødte Gunnie Mobergs stemningsfulde og smukt komponerede fotografier af Færøernes, Shetland og Orkney øernes karakterfulde natur og landskaber.

25. juni - 3. september 2006

En fotoudstilling af Gunnie Moberg

"There are places I feel people should not miss, others places are just lovely to see, if time permits"

Gunnie Moberg

Ovenstående citat beskriver ganske rammende den aktuelle fotoudstillings udgangspunkt og kvinde bag, den svensk fødte fotograf GunnieMoberg.

I al ydmyghed beskriver Gunnie Moberg her sin store kærlighed til øgrupperne, samt hendes ærlige ønske om at dele disse stormomsuste og vidunderlige juveler med os andre.

Således har der bag udvælgelsen af billederne - som er taget på øerne gennem de sidste ca. 20 år - lægget en overvejelse om, hvorvidt de enkelte motiver kunne fungere som repræsentanter for områderne på en sådan måde, at selve udstillingen kunne stå som en visuel opfordring til konkret at opleve øgrupperne, "… places […] people should not miss".

Gunnie Moberg har utrætteligt fotograferet øerne siden hun ankom til Orkneyøerne med mand og fire børn for 30 år siden. I de første mange år foregik det fra luften, hvor hun næsten dagligt overfløj land- og vandområderne for at indfange landskabernes unikke former og mønstre.

Da hun så at sige steg ned fra flyveren, fortsatte Gunnie sin utrættelige søgen efter motiver og lod sig styre af sin fascination af bl.a. sten og klippeformationer. Senere blev det portrætter, landskaber, bymiljøer og begivenheder, der blev indfanget af de allestedsnærværende 35mm kameraer.

Grundlæggende har det dog for Gunnie Moberg handlet om at være til stede, se og så have kameraet klar på det rette tidspunkt. F.eks. som når fire græssende får symmetrisk krydser North Ronaldsay-fyrtårnets slanke skygge, netop som hun træder ud i det fri på tårnets top i det sene eftermiddagslys, og her fanger hele herligheden med et enkelt "knips"!

Og man erfarer, når man ser billederne på udstillingen, at seancen ved fyrtårnet langt fra har været den eneste, hvor Gunnie Moberg har været på rette tid og sted.

Hendes billeder illustrerer ligeledes en række bøger om øerne, bl.a. The Islands of Orkney (1996) i samarbejde med digteren George Mackay Brown.