Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Den Røde Snescooter udstiller samtidskunst af 13 kunstnere med relationer til Grønland og Danmark.

23. september - 30. december 2005

På Den Røde Snescooter kan man opleve markant og vedkommende kunst af kunstnere, for hvem det store land langs iskanten er mere end en smuk kulisse!

Moderniseringsprocessen i Grønland startede ved mødet mellem de traditionelle grønlandske fangersamfund og den vesteuropæiske kultur, hvor især den nordiske kultur og den danske kolonimagt havde stor indflydelse. Et møde der medførte store ændringer i samfundet, og som i lighed med så mange andre steder, hvor en kolonimagt har manifesteret sig, har givet anledning til følelse af både splittelse og identitetskrise for de berørte.

Siden hjemmestyrets indførelse i Grønland i 1979, og den efterfølgende gradvise afvikling af kolonimagten, er udviklingen fra traditionsbåret fangerkultur til et moderne samfund gået hurtigt, og i dag er Grønland i høj grad globalt orienteret. Til stadighed stræbes der dog efter at styrke og udvikle den lokale historiske egenart med hensyn til levevis, sprog og kultur. Dette sker både for at bibeholde en identitetsmæssig sammenhæng mellem fortid og nutid, men også for helt konkret at kunne overleve i den grønlandske natur!

De aktuelle værker - der alle udstilles for første gang - stiller spørgsmål, reflekterer over og kommenterer den aktuelle udvikling; dens potentialer og skyggesider, med udgangspunkt i den enkelte kunstners egne oplevelser, erfaringer og visioner i forhold til at have tætte relationer til både Grønland og Danmark.

Kunstværkerne på udstillingen omfatter fotokunst, installation, maleri, lyd- og videoinstallation, skulptur, grafik og performance.

Udstillere:

Pia Arke
Julie Edel Hardenberg
Anne-Birthe Hove
Arnannguaq Høegh
Inuk Silis Høegh
Miki Jacobsen - www.jacobsen.gl
Jessie Kleemann
Gukki Møller
Lars Møller
Camilla Nielsen
Linda Riber
Bolatta Silis-Høegh
Arnajaraq Støvlbæk

 

Kuratorer:

Charlotte Almsig
John Rosing
Annette Dyrhøj Møller

Se også www.denrodesnescooter.dk

 

Følgende bidrager til finansiering af udstillingen:
Augustinusfonden, Kunstrådets billedkunstudvalg og Internationale billedkunstudvalg, Københavns Kommune, Nordisk Kulturfond, Tuborgfondet.