Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Færøske Biodage præsenterer både nye film og filmhistoriske milepæle og portrætterer dermed de filmiske Færøer - før, nu og fremover.

25. september- 30. september

I de senere år er Færøerne blevet markeret på internationale filmfestivaler ved nogle unikke og prisbelønnede kortfilm, der er instrueret af fortrinsvis yngre instruktører. Og hjemme på Færøerne udgør samme instruktører en central del af øernes filmmiljø, der er i vækst og arbejder for at etablere mere faste og frugtbare rammer for en færøsk filmproduktion.

Færøsk film er dog ikke i sig selv nogen nyhed, for netop i år kan den første færøskproducerede spillefilm, Atlantic Rhapsody (1989), fejre sit 25-års jubilæum. Den blev instrueret af Færøernes mest aktive instruktør til dags dato, Katrin Ottarsdóttir, der ydermere er aktuel med en ny spillefilm, Ludo (2014). Desuden findes der tilbage fra 1950’erne og frem til i dag både kendte og ukendte spillefilm, som udenlandske instruktører har lavet på Færøerne, oftest efter færøske litterære forlæg. Ligeledes findes både ældre og nyere dokumentarfilm om livet og naturen på den geografisk set isolerede øgruppe i Nordatlanten. Og det er i krydsfeltet mellem de filmhistoriske og nye titler, at Færøske Biodage vil portrættere og skabe dialog om de filmiske Færøer - før, nu og fremover.


PROGRAM

Torsdag 25. september kl. 20 - UDSOLGT
Mandag 29. september kl. 17 - Ekstravisning
LUDO – premierefilm med instruktørbesøg
Færøske Biodage åbnes med en ny færøsk spillefilm, det psykologiske drama Ludo, som instruktør Katrin Ottarsdóttir drøfter med publikum. 
Læs mere.

Fredag 26. september kl. 20
NYE FÆRØSKE KORTFILM – med instruktørbesøg og debat
Vi tager temperaturen på den færøske kortfilmscene og viser en perlerække af nye filmtitler, tilsat instruktørbesøg og debat om den aktuelle udvikling i færøsk film.
Læs mere.

Lørdag 27. september kl. 15
BARBARA – med instruktørbesøg
Instruktør Nils Malmros introducerer sin smukke, storslåede og prisbelønnede filmatisering af Jørgen-Frantz Jacobsens roman Barbara.
Læs mere.

Lørdag 27. september kl. 20
SELKVINNEN – filmhistorisk sjældenhed med oplæg
Filmhistoriker Jan Erik Holst introducerer den norske spillefilm Selkvinnen (1953), der er en af de allerførste spillefilm indspillet på Færøerne.
Læs mere.

Søndag 28. september 15
TRE BLINK MOD VEST + WAVES – dokumentarfilm med instruktørbesøg
Ulla Boje Rasmussen drøfter sin dokumentarfilm Tre blink mod Vest (1992), der vises med forfilmen Waves - A Portrait of Maria á Heygum (Heiðrik á Heygum, 2011).
Læs mere.

Mandag 29. september kl. 20
ATLANTIC RHAPSODY – jubilæumsfilm med instruktørbesøg
Vi fejrer den første færøskproducerede spillefilm, Atlantic Rhapsody, hvis underfundige og sprudlende skildring af hverdagslivet i Tórshavn havde premiere for 25 år siden.
Læs mere.

Tirsdag 30. september kl. 20
BARBARA – tysk filmhistorisk sjældenhed
I samarbejde med Goethe-Institut Dänemark præsenterer vi Frank Wisbars tyske Barbara-filmatisering fra 1961 med den svenske Bergmann-stjerne Harriet Anderson i titelrollen. Aftenen indledes ved Færøske Biodages programkurator, Birgir Thor Møller.
Læs mere.

Billetsalg
Onlinebilletsalg på www.polititkenbillet.dk/nordatlanten (starter uge 29).

Biocafé
Biocaféen har åbent en time før og efter visningerne, hvor man kan nyde en forfriskning og drøfte filmene.

Støtter og samarbejdspartnere
Færøske Biodage er støttet af DFI samt bl.a. Goethe-Institut Dänemark, og de er arrangeret i samarbejde med Cinemateket, der viser den anden halvdel af programmet fra den 30. september til 2. oktober, og Nordens Hus i Tórshavn, der viser det samlede program i begyndelsen af 2015.

 

DFI-logo 310.png  Goethe 310x163.jpg     Nordens_Hus_på_FO_logo_310.jpg   

LUDO

LUDO

nye færøske kortfilm

nye færøske kortfilm

Barbara

Barbara

selkvinnen

selkvinnen

Tre blink mod vest + waves

Tre blink mod vest + waves

atlantic rhapsody

atlantic rhapsody

Barbara - Wild wie das Meer

Barbara - Wild wie das Meer