Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

ATLANTIC RHAPSODY
Jubilæumsfilm med instruktørbesøg

Jubilæumsvisning af den første færøskproducerede spillefilm, Atlantic Rhapsody (1989), hvis underfundige og sprudlende skildring af hverdagslivet i Tórshavn havde premiere for 25 år siden.

Mandag den 29. september kl. 20

Katrin Ottarsdóttirs Atlantic Rhapsody udspiller sig over et døgn i verdens mindste hovedstad, Tórshavn. Filmen er opbygget som et stafetløb, hvor en person eller f.eks. en genstand bringer publikum videre til en anden scene med nye mennesker og begivenheder. Og således bliver den en sprudlende og kalejdoskopisk fortælling med både daglige hændelser og dramatiske situationer, der giver et underholdende og ironisk indblik i det færøske samfund anno 1989.

Jubilæumsfilm og milepæl
Atlantic Rhapsody er filmhistoriens første færøskproducerede spillefilm. Den havde premiere i Tórshavn i 1989 med undertitlen 52 myndir úr Havn (52 scener fra Tórshavn), og den slog alle publikumsrekorder på Færøerne, før den blev vist på utallige internationale filmfestivaler.

Arrangementet
Filmen varer 77 minutter og vises med danske tekster. Instruktør Katrin Ottarsdóttir drøfter den med publikum efter visningen, og det samlede arrangement varer 95 minutter. Der er åbent i Biocaféen en time før og efter visningen.

Onlinebilletsalg på www.politikenbillet.dk/nordatlanten.

 

Færøske Biodage er støttet af:

DFI-logo.png 

billetter

billetter

læs om bluebird film

læs om bluebird film

se hele programmet

se hele programmet